fbpx

25 år med elsikkerhet i fokus

I 1996 flyttet Geir-Morten Valseth hjem til Namsos med familien for å starte opp Elsikkerhet. I 25 år har elsikkerhet og kvalitet vært to grunnverdier som har lagt premisset for alt Geir Morten har foretatt seg. Det tenker han å fortsette med.

– Gjennom alle årene jeg har holdt på har jeg hele tiden prøvd å få fram hva vi faktisk kan gjøre med strømmen. Hvilke muligheter som finnes både når det kommer til styring av de elektriske artiklene vi har i hjemmene våre, styring av varme, belysning og energibesparelse. Det er så mange muligheter som folk trenger å få vite om. I dag er det så mange muligheter med styring via app slik at du gjør huset ditt smart. Ta vannbåren varme som et eksempel. Det går fint an å styre det med telefonen, forteller Geir Morten.

Gjennom Elsikkerhet har Geir Morten og hans ansatte sørget for at namsosinger og andre har hatt lys i veggen og strøm i kontakten gjennom en årrekke. Han har samtidig delt sin fagkunnskap for å gi kundene råd til hvordan de best mulig kan utnytte de mulighetene strømmen gir. Utviklingen i bransjen har gått fort siden oppstarten av Elsikkerhet i -96, men Valseth har hele tiden vært opptatt av å holde seg oppdatert og han har aktivt fulgt med på det som har skjedd i bransjen.  

 
Geir Morten Valseth angrer ikke ett sekund på at han satset på egen bedrift.

– Det er overhodet ikke det samme å være elektriker i dag som det var for 20 år siden. Det er en helt annen verden av produkter og løsninger. I tillegg er det mange flere konkurrenter og vi er mange som kjemper om kundene. Det er stadig flere som kaster seg på det du godt kan kalle en priskrig. Jeg har hele tiden vært opptatt av at denne kampen ikke skal gå foran kvaliteten jeg legger ned i arbeidet mitt. Grunnverdiene til Elsikkerhet har helt siden starten vært å ha fokus på elsikkerhet, kvalitet på sluttproduktet og samtidig tilby en fagkunnskap som gir kunden merverdi, forklarer Geir Morten.

Geir Morten er opprinnelig fra Namsos. Etter å ha gjort ferdig utdanningen flyttet han til Notodden hvor han drev med tilsyn for Notodden Energi. Etter noen år der kjente han at det var noe som manglet i jobbet, han følte et behov for nye impulser. Han tok med seg konen Bente og flyttet til Selbu. Der startet han hos Selbu Energi – og arbeidsoppgavene handlet også her om tilsyn. Han ble i en periode leid ut til en bedrift i Tydal.

Mens han jobbet i Selbu begynte tanken om å starte noe eget smått å vokse. Tanken ble etter hvert om til handling. Geir Morten tok mesterbrev som elektriker og startet planleggingen for å starte opp Elsikkerhet i Namsos.

Det tok 1,5 år fra planleggingen av Elsikkerhet startet til Geir Morten og familien tok sats og flyttet hjem.

De 25 siste årene har bydd på både oppturer og nedturer. Det har vært tider der Geir Morten har vært usikker på om det kom til å gå bra, og det har vært tider der han har hatt hele ni ansatte å holde styr på. De har vært truffet av alvorlig sykdom der Geir Morten var borte en lengre periode, og de har vokst ut av gamle lokaler og startet nye bedrifter.

Geir Morten og Elsikkerhet kan også fikse den gamle lampen din.

– Jeg elsker virkelig det jeg holder på med. Derfor er det så viktig for meg å tilby kundene faglige gode råd og tips, sier han.

– Dette med sikkerhet har vært veldig viktig helt siden jeg startet i yrkeslivet. Det er noe jeg virkelig brenner for. Jeg ønsker å gi kundene noe mer enn bare en elektriker som gjør en jobb og er ferdig med det. Jeg vil gi kundene råd og tips og samtidig tilby kundene noe som gir dem en form for merverdi. Det har jeg vært opptatt av at alle mine ansatte gjennom årene også skulle ha fokus på. Jeg startet jo opp et idésenter på et tidspunkt, der tanken var – og fortsatt er – at kundene skal kunne komme innom for å se og ta på de ulike produktene. Jeg vil at kundene skal være bevisste i sine valg, og ikke bare ta det første og billigste. Det lønner seg i det lange løp, mener Geir Morten.

Her er Geir Morten i aksjon for noen år tilbake
Det finnes mange forskjellige måter å få varme i gulvet ditt på. Milliclick-plater er en lett og rimelig måte å få god og lun varme i gulvet ditt.

Geir Morten er like opptatt av å fornye seg i dag som han var for 25 år siden.

– Jeg følger med – og det må jeg for å holde tritt i bransjen. Men jeg synes det er veldig interessant, og en artig bransje å holde på i. Nå har vi så mange interessante løsninger når det kommer til for eksempel smarthus-løsninger og elbil-ladere. Det er mye å sette seg inn i og mye interessant som finnes, sier Geir Morten.

Noen år etter at Elsikkerhet så dagens lys, bestemte han seg for å åpne Bentes Belysning sammen med konen Bente. Nå kunne de tilby kundene alt innenfor belysning og samtidig ha elektrikere til å fikse det elektriske anlegget for kundene – alt under samme tak.

Noen år etter oppstarten av Elsikkerhet, så lampebutikken Bentes Belysning dagens lys.

– Vi så at det var et marked for en egen lampebutikk i Namsos. I løpet av årene har flere nye butikker kommet og gått, men vi har stått han av i over 20 år. Det er vi litt stolte av, sier Bente Ledal Valset og drar på smilebåndet.

Gjennom å ha en egen lampebutikk med alt du som kunde trenger innenfor belysning, og i tillegg en egen elektrikerbedrift på samme sted har bragt med seg mange fordeler.

Elsikkerhet og Bentes Belysning har hatt tilholdssted flere steder i Namsos sentrum. Her fra den tiden de hadde lokaler der frisørsalongen Ellemelle holder til i dag.

– Vi gir en totalpakke som gjør det veldig enkelt for kundene. Hos oss kan vi hjelpe deg fra A til Å. Du trenger bare å komme inn i butikken, snakke med oss om hva det er du er ute etter, så kan vi hjelpe deg med alt fra utforming av lysanlegg til hvilken lampe som passer best i rommet og hvor du skal plassere lyskilder for å oppnå best mulig stemning i rommet. Vi kan komme på befaring og sammen med deg som kunde finne fram til en løsning som passer best til ditt behov. Vi installerer også hele anlegget for deg. På den måten trenger du kun å forholde deg til en aktør, enklere blir det knapt ikke, forteller Geir Morten og Bente.

– Vi vil være en sparringspartner for kundene. Vi kan hjelpe dem med å finne energieffektive varmekilder og styringssystemer som vil kutte ned strømregningene i årene framover og gi kunden hjelp til å finne løsninger som passer akkurat deres behov, sier Geir Morten.

Etter 25 aktive år har Geir Morten ingen planer om å trappe ned.

– Det har vært 25 svært innholdsrike og lærerike år – og jeg retter en kjempestor takk til alle mine trofaste kunder som har gjort det mulig for meg å holde på så lenge. Kvalitet, trygghet og kunnskap om faget har hele tiden ligget som grunnverdier i alt jeg og de ansatte i Elsikkerhet har gjort, og det vil fortsette å ligge der som grunnverdier i alt vi kommer til å gjøre de neste 25 årene.

Bente Ledal Valseth i full vigør mens hun ekspederer en kunde

Vi hjelpe deg å finne den beste løsningen

Velkommen til oss for en hyggelig, god og lokal handel.