Velg en framsynt elektriker når du skal utføre el-installasjoner i boligen din. Installerer du løsninger innen smarthus, kan du faktisk redusere strømregninga med opp mot 30 prosent.

Vi i El-Sikkerhet kan faget ut til fingerspissene, og vi hjelper deg å få huset ditt klart for framtidens løsninger. En elektriker hos oss er opptatt av å tenke langsiktig og framtidsrettet. Det finnes flere måter å gjøre nettopp dette på.

Velg en elektriker som kan smarthus

Å tenke smarthus når du bygger nytt eller pusser opp er slikt tiltak. De tekniske nyvinningene som er på markedet i dag gir deg mulighet for å få bedre elsikkerhet i hjemmet ditt, og du har alt tilgjengelig via smarttelefonen din. I tillegg gir det et brukbart utslag på strømregninga.

smarthusløsninger med Installasjon av gulvvarme og termostat
Hvis du ikke ønsker å gjøre hele huset ditt smart med en gang, kan du starte i det små. Det mest naturlige er å starte med lys og varme. Du står fritt til å utvide med mer etter hvert, forteller elektriker Anders Torgersen.

– Mye handler om energiøkonomisering, eller enøk. Med løsninger innen smarthus kan du styre både varme, lys og tidsinnstille stikkontakter, og på den måten ha full kontroll over forbruket ditt. Ved å ha trådløs styring av varmeanlegget i huset ditt kan du også dele huset inn i ulike soner og stille varmen deretter. Det finnes uante muligheter for deg som forbruker, sier daglig leder i El-Sikkerhet i Namsos, Geir Morten Valseth.

 

Smarthusløsninger
Valseth mener det er langt flere fordeler enn ulemper med å ta i bruk løsninger innen smarthus, og at kundene ved å velge en elektriker fra El-Sikkerhet kan få rådgivning til hvordan de kan utnytte strømmen på en trygg og sikker måte.

Kutt ned på strømregninga

– Ved å styre varmeanlegget ditt kan du spare mellom 20 og 30 prosent av strømregninga. Det er penger som går rett i pengeboka. Hvis du ser på strømforbruket ditt utgjør rundt 60 prosent av forbruket ditt varme av huset. Cirka 20 prosent går til vann og de resterende 20 prosentene går til diverse andre ting som tv, lading av telefon etc.  Hvis du får bedre kontroll på varmeanlegget, vil det gjøre mye for strømregninga, sier Valseth.

 

Installasjon av smarhus-løsninger

 

Det finnes flere måter du kan gjøre ditt hjem smartere, og den letteste og kanskje rimeligste måten er å få installert smarte løsninger for styring av stikkontaktene. Det fungerer så enkelt og greit at du kan bestemme når en stikkontakt skal slås av eller på. Den kan også tidsstyres slik at du kan ha rykende fersk kaffe i kaffetrakteren når du står opp om morgenen, vel vitende om at du ikke trenger bekymre deg for om du har husket å slå den av. Du sparer strøm samtidig som du øker elsikkerheten i hjemmet. Alt lar seg styre via en app.

– Dette er egentlig helt genialt, og det er så mange muligheter, sier elektriker Anders Torgersen.

Han er akkurat i ferd med å programmere og installere en rekke smartenheter i en enebolig på Selnes. Her har huseierne gått for smart styring av stikkontakter, trådløs styring av gulvvarme og trådløs styring av alle lys i stua og på kjøkkenet. I tillegg skal de få alt tilgjengelig på mobiltelefonen.

– Det er bare fordeler med dette. Du slipper ledninger og du har bedre kontroll selv. Via telefonen kan de for eksempel styre varmen etter om de er hjemme eller ikke, sier Torgersen og legger til.

– De kan sette på varmen like før de kommer hjem fra reise og dermed ha det godt og varmt når de kommer hjem, sier Torgersen.

Vi i El-Sikkerhet har god kunnskap om løsninger innen smarthus og trygghet. Bare ta kontakt, så kan vi sammen finne den beste løsningen for deg og ditt hjem.

 

Kontakt oss