Påsken nærmer seg med stormskritt, og da er det hytta som gjelder for svært mange. Enten du sverger til fjellpåske eller om du ønsker å slappe av ved kysten – er lyssettingen viktig for å komme i den rette stemningen.

I forhold til innbyggertallet har vi nordmenn flere hytter og fritidsboliger enn både Sverige og Danmark. Når fjellturen eller skibakken er overstått vil du tilbake til hytta og slappe av, og da er det viktig med riktig belysning.

Stort utvalg

Hos Bentes Belysning har vi lamper og annen belysning i alle former og fasonger. Har du kanskje en lampe hjemme som du ønsker å tilpasse 12 volts-anlegget på hytta? Vi kan hjelpe deg med det også.

– Lampene i dag er i tillegg til å gi stemningsskapende lys, også svært dekorative. Du kan gjøre mye med et rom bare ved å velge en fin lampe. Vi har et stort utvalg av dekorative lamper. I tillegg har vi mange forskjellige typer lyspærer. Vi kan gi tips og råd til hva som kan passe til akkurat din hytte, sier Bente Ledal Valseth hos Bentes Belysning.

Tips til lyssetting

I moderne hytter har vi i dag som regel de samme behovene når det kommer til lys, som vi har hjemme. Selv om vi er på hyttetur, trenger vi godt arbeidslys over kjøkkenbenken og godt leselys ved godstolen.

– Det er mange måter du kan ordne deg nok – og ikke minst riktig – lys på hytta. Plassering av lyskilden og hvordan lyskilde du velger er viktige aspekter å tenke på når du skal i gang med å ordne lys på hytta. Lyset har mye å si for både stemningen og miljøet, forteller Geir Morten Valseth i Elsikkerhet.

Har du akkurat startet på et hytteprosjekt, eller kjøpt en relativt nybygd hytte? Vi har satt sammen noen få tips som kan være lure å se gjennom før du begynner med planleggingen av belysningen på hytta. Vi er også behjelpelig med både råd om hvordan du skal gjøre hytta klar til besøk samt installering og andre typer el-prosjekter.

  • Tenk allsidig lys på kjøkkenet. Her skal det lages mat og det vil brukes stort sett gjennom hele døgnet. Behovet for lys endrer seg gjennom dagen. Du trenger ikke samme type lys til frokost som du trenger når det skal lages middag. En dimmer er kanskje lurt i denne sammenhengen.
  • Lyssoner i stua. Et smart tips er å tenke på de ulike bruksområdene rommet har. Har du muligheten til å dele stua inn i soner? I ett hjørne kan du ha en leselampe ved siden av godstolen, mens stuebordet får en hengende taklampe. Tenk hva de ulike delene i rommet skal brukes til, og sett lyskildene deretter.
  • Leselys på soverommet. Hva er vel bedre enn å avslutte en lang dag ute med en god bok på sengekanten? Da trenger du godt leselys.
  • Utebelysning. Her finnes det mye stemningsskapende lys. Hos Bentes Belysning har vi mange forskjellige lyskilder til uteplassen. Her er det kun fantasien som setter begrensningene. Du kan ha dekorative lys rundt badestampen, lyskastere på plattingen, utvendige infravarmere som gjør at du kan forlenge utekosen med noen timer.

Ring hytta varm

Tiden hvor du kom til en iskald hytte og måtte bruke flere timer for å varme den opp – er forbi. I dag har du muligheten til å enkelt klargjøre hytta allerede før du reiser hjemmefra. Det finnes mange smarte løsninger, og det meste kan styres via applikasjoner på telefonen. Spør oss om tips og råd, så kan vi hjelpe deg med å finne fram til en løsning som fungerer for deg og ditt behov.

Smarthus, elektriker

 

Trenger du hjelp til lyssetting, eller har du behov for hjelp til å sette i stand det elektriske anlegget på hytta? Bare ta kontakt, så kan vi sammen finne en løsning som passer ditt behov.

Hos Elsikkerhet og Bentes Belysning kan vi hjelpe deg med å få på plass alt du trenger for å lyssette hytta.

Kontakt oss

Geir Morten Valseth
Installatør og daglig leder
geir.morten@elsikkerhet.no
74 27 15 44
911 75 021

Vær energismart – spør oss om strømkutt

Vi hjelper deg med å velge energieffektive kilder som er hensiktsmessige i din bolig. Vi viser deg også ulike systemer som hjelper deg med å regulere temperaturen inne, slik at du bare bruker varmen du trenger når du trenger den. Det samme gjelder for styring av lys.

 

Råd om lyssetting

Hvis du skal få hjemmet penere og triveligere, bør du også tenke gjennom belysningen. EL-Sikkerhet kan gi deg råd om helhetlig lyssetting og strømsparende tiltak.

Det samme gjelder for oppvarming. Her hjelper vi deg med å finne energieffektive varmekilder og styringssystemer som vil kutte ned strømregningene i årene framover – så har du mer penger til interiør!

Vi har et rikt utvalg av brytere, stikkontakter, ovner og lamper i pene design som harmonerer med interiøret hjemme hos deg.

Ta kontakt, så vil vi hjelpe deg med planlegging og prosjektering før igangsettelse av arbeidet!