Selv om dagene er lange og nettene lyse, kan det allerede nå være lurt å tenke på utebelysning til når høstmørket faller over oss.

– Folk er i full gang med oppussing og oppgradering av utearealet sitt. Vi anbefaler folk at de også tenker på å klargjøre uteområdene sine med lys for å være forberedt når høstmørket kommer. Fra august og utover blir det mange muligheter for å sitte ute på terrassen og kose seg utover kveldene. Da kan det være godt å ha vært tidlig ute med montering av utelys, forteller Geir-morten Valseth hos Elsikkerhet.

Små grep kan gjøre stor forskjell

Det er ikke så mye som skal til for å skape et trivelig uterom med det lille ekstra.

 

– Belysning skaper en god stemning når sola går ned og mørket legger seg. Med riktig belysning får du med en gang et mye hyggeligere uteområde. Pass på at du får belysning av god kvalitet, slik at det kan ligge ute hele året, sier Bente Ledal Valseth hos Bentes Belysning.

Med belysning utendørs slipper man også å stirre rett inn i store mørke vindusflater på vinterstid, men du får noe å feste blikket på utenfor.

Lampeserie med lokalt preg

Mulighetene for utebelysning er mange, og hos Bentes Belysning kan du finne et rikt utvalg av lamper som kan være med på å gi deg den uteplassen du alltid har drømt om.

– Vi har tatt inn en lampeserie som heter «Namsos» og som finnes i mange forskjellige varianter slik at det passer fint inn enten du ønsker å belyse veien inn til døra eller om du ønsker lys innfelt i platten. Mulighetene er mange, sier Valseth.

 

– Det er en veldig stilig serie som gir deg mange valgmuligheter. Så er det jo morsomt at den heter «Namsos» også, legger Valseth til.

Tenker du på belysning samtidig som du pusser opp platten eller altanen, kan du med noen få enkle grep skape en mer helhetlig og harmonisk uteplass som kan gi deg gode minner i mange år framover. Enten om det er snakk om hjemme eller på hytta. I dag finnes det i tillegg mange muligheter for å gjøre utebelysningen smart – slik at du enkelt kan styre belysningen via telefonen din.

En annen mulighet er å bytte ut lysbryteren med et astro-ur. Da slipper du å tenke på om lyset står på eller ikke – den slår på utelyset etter solnedgang og slukker lampene når solen står opp. Den vil automatisk veksle mellom sommer- og vintertid, og kan være en erstatter for blant annet lys-sensorer.

Ta kontakt, så kan vi hjelpe deg å finne en løsning for utelys som passer dine behov. Vi hjelper deg også med montering.

Kontakt oss

Geir Morten Valseth
Installatør og daglig leder
geir.morten@elsikkerhet.no
74 27 15 44
911 75 021

Vær energismart – spør oss om strømkutt

Vi hjelper deg med å velge energieffektive kilder som er hensiktsmessige i din bolig. Vi viser deg også ulike systemer som hjelper deg med å regulere temperaturen inne, slik at du bare bruker varmen du trenger når du trenger den. Det samme gjelder for styring av lys.

 

Råd om lyssetting

Hvis du skal få hjemmet penere og triveligere, bør du også tenke gjennom belysningen. EL-Sikkerhet kan gi deg råd om helhetlig lyssetting og strømsparende tiltak.

Det samme gjelder for oppvarming. Her hjelper vi deg med å finne energieffektive varmekilder og styringssystemer som vil kutte ned strømregningene i årene framover – så har du mer penger til interiør!

Vi har et rikt utvalg av brytere, stikkontakter, ovner og lamper i pene design som harmonerer med interiøret hjemme hos deg.

Ta kontakt, så vil vi hjelpe deg med planlegging og prosjektering før igangsettelse av arbeidet!