Nå er julen snart over oss, og hovedgatene i Namsos er lyst opp med flunkende ny julebelysning. Lysene er det Odd Fellow - Loge 73 Namsen som har hatt oppdraget med å sette i stand – i regi av Namdal næringsforening. Pengene for oppdraget skal gå rett tilbake til samfunnsnyttige formål.

I piskende regn – og stiv kuling i kastene – står flere av medlemmene i Odd Fellow – Loge 73 Namsen på for å få julebelysningen i Havnegata i Namsos klar for julegateåpning.  Været skal ikke være et hinder for at julestemningen skal bre om seg i sentrumsgatene i Namsos.

Godt fellesskap

– I Odd Fellow her i Namsos er vi en gjeng som er sammensatt av folk med bred og vid kompetanse innenfor flere ulike fagfelt. Sammen har vi kommet opp med et patent for hvordan julelysene skal settes opp, som vi har tro på at vil holde i mange år framover, forteller Geir Morten Valseth.

Det er Geir Morten som har kommet opp med designet på lyslenkene som nå henger over Havnegata og i Kirkegata – sammen med Amund Lein i Namdal Næringsforening. Foruten å jobbe som installatør og daglig leder i Elsikkerhet, er Geir Morten opptatt av å gi tilbake til samfunnet han er en del av – og gjennom Odd Fellow – Loge 73 Namsen er han en del av et fellesskap som ønsker å både bli bedre utgaver av seg selv, men også gi tilbake til de svake i samfunnet og bidra til å skape et samfunn uten store ulikheter.

Gi tilbake

– Det gir meg så utrolig mye personlig å bidra på slike ting som dette. Pengene som Odd Fellow får inn gjennom dette blir jo forvaltet gjennom organisasjonen og går direkte ut til formål som vi sammen bestemmer oss for å bidra til. Det kan være benker som plasseres rundt omkring eller andre samfunnsnyttige formål. Det er derfor vi tar på oss slike oppdrag som dette. Det er for at vi alle har et ønske om å gi noe tilbake til samfunnet. Det kommer direkte inn under det som er våre verdier. Vi skal hjelpe de trengende, oppdra de foreldreløse og begrave de døde, forteller Geir Morten.

Hans kompetanse som elektriker har kommet godt med i arbeidet med å lyssette julegatene i Namsos.

Vi skal hjelpe de trengende, oppdra de foreldreløse og begrave de døde

Mer trivsel

– Lysene er det jo næringslivet i Namsos som har kjøpt. Vi håper at dette kan være med på å skape trivsel i sentrum og at dette igjen gjør at vi kan få mer levende sentrumsgater, sier Geir Morten.De går også med planer om å sette i stand julelys langs hovedveien på Spillum.

– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på lysene som er satt opp nå, noe vi setter veldig pris på. Med den patenten vi har kommet opp med nå, åpner det seg mange ideer om hvordan vi kan lyssette tverrgatene i sentrum slik at vi kan få en mer helhetlig belysning. Vi ønsker at folk skal trives i sentrum, og vi tror dette kan være med på å hjelpe til når det kommer til akkurat det, sier Geir Morten med et smil.

Kontakt oss

Geir Morten Valseth
Installatør og daglig leder
geir.morten@elsikkerhet.no
74 27 15 44
911 75 021

Vær energismart – spør oss om strømkutt

Vi hjelper deg med å velge energieffektive kilder som er hensiktsmessige i din bolig. Vi viser deg også ulike systemer som hjelper deg med å regulere temperaturen inne, slik at du bare bruker varmen du trenger når du trenger den. Det samme gjelder for styring av lys.

 

Råd om lyssetting

Hvis du skal få hjemmet penere og triveligere, bør du også tenke gjennom belysningen. EL-Sikkerhet kan gi deg råd om helhetlig lyssetting og strømsparende tiltak.

Det samme gjelder for oppvarming. Her hjelper vi deg med å finne energieffektive varmekilder og styringssystemer som vil kutte ned strømregningene i årene framover – så har du mer penger til interiør!

Vi har et rikt utvalg av brytere, stikkontakter, ovner og lamper i pene design som harmonerer med interiøret hjemme hos deg.

Ta kontakt, så vil vi hjelpe deg med planlegging og prosjektering før igangsettelse av arbeidet!