Med noen enkle grep kan du gjøre boligen din sikrere, slik at du trygt kan glemme konsekvensene av å glemme.

I en enebolig eller en leilighet er det mange steder det kan gå galt om du ikke er nøye med å vedlikeholde og oppgradere det elektriske anlegget.

Det aller første du burde ta fatt på er kjøkkenet.

I en hektisk hverdag er det fort gjort å glemme. Med en komfyrvakt kan du gi økt livskvalitet til de eldre slik at de kan bo hjemme lengre, barna kan lage mat uten at man uroer seg for om de har slått av komfyren.

Komfyrvakt

– Dette er det rommet i boligen din hvor det er størst sannsynlighet for at det starter en brann. Dette er ofte grunnet menneskelige feil eller glemsomhet. Du kan enkelt forhindre at det skjer uhell med sikkerhetsprodukter som komfyrvakt, strømkutt og nedtellingsur, forklarer Geir Morten Valseth i Elsikkerhet.

 

– En komfyrvakt overvåker komfyren og slår den av hvis den forlates i lengre tid eller om overtemperatur oppstår. Komfyrvakten reduserer faren for tørrkoking og eventuell påfølgende brannutvikling. Komfyrvakten er nå et påbudt sikkerhetsprodukt på nye kjøkken og ved rehabilitering, men det er fortsatt overraskende mange som ikke har fått installert en komfyrvakt, fortsetter Valseth.

En digital komfyrvakt ordner raskt opp dersom det oppstår overoppheting på kjøkken-komfyren.

Kan lede til brann

Se for deg følgende; du blir distrahert under matlagingen og glemmer at du har en gryte stående på full styrke på kokeplata. Den koker over eller tørrkoker. I verste fall kan slike situasjoner lede til brann

– Nesten halvparten av brannutrykninger til boliger i Norge de siste årene, har vært til branner og branntilløp på komfyren. Tørrkoking er den vanligste årsaken, sier Valseth.

Strømkutt

Mens komfyrvakten overvåker platetoppen, har strømkutt den funksjonen at den slår av stekeovnen automatisk når røykvarsleren piper.

– Strømkutt reduserer røykskade og sjansen for utvikling til brann, og er spesielt egnet til stekeovn, ladere og andre elektriske hvite/brunevarer. Ønsker du derimot et produkt som slår av strømmen etter en hvis tid, er nedtellingsuret noe for deg. Den er perfekt til kaffetraktere etc., forklarer Valseth.

– Det er mange ulike produkter som er med på å hjelpe deg til å få en tryggere bolig. Hos Elsikkerhet har vi lang og god erfaring med CTM Lyng som leverandør av gode og trygge produkter. De har god kjennskap til faget og er levende engasjert i sikkerhet i hjemmet, fortsetter Valseth.

Et annet stort og kostbart problem i boliger er vannlekkasje og det oppdages oftest ikke før det er for sent. Ved å skaffe deg en maskinstopp kan du styre vannet, slik at lekkasje forhindres eller oppdages før stor skade skjer. Maskinstopp passer perfekt for oppvask-/vaskemaskin, kjøleskap med vanndispenser eller lignende.

Med disse enkle men viktige produktene får du et mye tryggere hjem for deg og dine.

Og du – et lite tips for høytiden som snart kommer over oss. Gi en komfyrvakt i gave til noen du er glad i. Da gir du også trygghet i gave til deg selv og de rundt deg.

Kontakt oss

Geir Morten Valseth
Installatør og daglig leder
geir.morten@elsikkerhet.no
74 27 15 44
911 75 021

Vær energismart – spør oss om strømkutt

Vi hjelper deg med å velge energieffektive kilder som er hensiktsmessige i din bolig. Vi viser deg også ulike systemer som hjelper deg med å regulere temperaturen inne, slik at du bare bruker varmen du trenger når du trenger den. Det samme gjelder for styring av lys.

 

Råd om lyssetting

Hvis du skal få hjemmet penere og triveligere, bør du også tenke gjennom belysningen. EL-Sikkerhet kan gi deg råd om helhetlig lyssetting og strømsparende tiltak.

Det samme gjelder for oppvarming. Her hjelper vi deg med å finne energieffektive varmekilder og styringssystemer som vil kutte ned strømregningene i årene framover – så har du mer penger til interiør!

Vi har et rikt utvalg av brytere, stikkontakter, ovner og lamper i pene design som harmonerer med interiøret hjemme hos deg.

Ta kontakt, så vil vi hjelpe deg med planlegging og prosjektering før igangsettelse av arbeidet!