Har du arvet en gammel lysekrone eller funnet en kul lampe fra 50-tallet på den lokale bruktbutikken, men som ikke virker? Hos Elsikkerhet og Bentes Belysning er ikke hjelpen langt unna.

Gjenbruk er i vinden som aldri før, og hva er vel bedre enn at lampen du kanskje har arvet fra bestemor – som du har utallige barndomsminner knyttet til – får nytt liv. Kanskje du har en lampe som du skulle hatt på hytta, men så er den ikke laget for å fungere på 12 volt strøm. Alt dette og mer til kan Elsikkerhet og Bentes Belysning hjelpe deg med.

– Det er viktig å vedlikeholde de elektriske delene i gamle lamper, og bytte ut ødelagte deler med nye. Vi ser mange eksempler på folk som fortsetter å bruke lamper som er delvis ødelagte, noe som kan være svært brannfarlig, sier Geir Morten Valseth, daglig leder og installatør i Elsikkerhet.

Han er dypt konsentrert mens han holder på med en gammel stålampe som en kunde ønsket at skulle bli tilpasset et liv på hytta og tilkobling til et 12 volts solcelleanlegg.

– Det er mange fullt brukbare lamper som ender sine dager på søppeldynga. Ofte er det ikke mye som skal til for at en lampe skal bli helt fin igjen, mener Valseth.

Velg riktig lyspære

En trend i tiden er også at gamle designerlamper får en ny giv. Har du en lampe hvor for eksempel lyspæreholderen er litt skjev eller hvor ledningen er helt eller delvis ødelagt? Kanskje har du en lampe som du ikke finner lyspærer til lengre? Da kan Valseth og kompani hjelpe deg.

– Dette med å bruke riktig type lyspære til den lampen du har, er veldig viktig. Bruker du feil pære får først og fremst pæren veldig kort levetid. Den kan også bli svidd innvendig og i verste fall begynne på brenne, sier Valseth.

Ikke bare kan Elsikkerhet og Valseth hjelpe deg med din gamle lampe, men har du noe du ønsker å lage en lampe av, kan det fort hende at du får den hjelpen du trenger hos Elsikkerhet og Bentes Belysning.

Spesialtilpassing

– Vi har for eksempel fått forespørsel om å lage en lampe av et gammelt melkeapparat fra et melkefjøs. Det syntes vi var et spenstig og morsomt prosjekt, så det kastet vi oss på. Resultatet ble en unik og spesiell lampe, sier Valseth.

Nå er stålampen er ferdig og klar for et mangeårig hytteliv, mens Valseth tar fatt på en ny lampe som trenger litt vedlikehold og en ny strømledning.

– Som sagt er det ikke de store grepene som skal til for at en lampe skal bli klar til å stå i mange år til, sier Valseth og retter konsentrasjonen ned mot lampen igjen.

Kontakt oss

Geir Morten Valseth
Installatør og daglig leder
geir.morten@elsikkerhet.no
74 27 15 44
911 75 021