– Den faglige kunnskapen og de rådene Geir Morten Valseth og Elsikkerhet kom med på befaringen, gjorde at vi valgte nettopp dem til dette oppdraget, forteller Torgeir Einseth.

Like utenfor Namsos er Torgeir Einseth i full gang med renovering og oppussing av huset til seg selv og kona Siri. Nå er det gulvet i sokkelen på huset som skal få et sårt tiltrengt ansiktsløft.

Det som skilte Elsikkerhet fra alle de andre var den faglige kompetansen og de gode rådene som han ga

Enkelt og greit

– Vi var først inne på tanken på å meisle opp hele flisgulvet og støpe varmekabler før vi la gulv på det igjen, men valget falt til slutt på en løsning som heter Milliclick. Kort fortalt legger vi varmekabler rett i lavtbyggende plater som har ferdige spor for varmekablene. Det fungerer nesten som et ferdig montert gulv, der du enkelt kan legge parkett over, forteller Einseth.

Geir Morten Valseth og Elsikkerhet ble vagt til å gjennomføre jobben med å legge varmekablene ned i gulvplatene som Einseth hadde lagt på forhånd.

Faglig stolthet

– Vi hadde flere elektrikere innom her på befaring, men det som skilte Elsikkerhet fra alle de andre var den faglige kompetansen og de gode rådene som han ga. Du merket fort at Elsikkerhet kan faget sitt til fingerspissene og at han vil det beste for kunden. Han kom ikke bare med råd for å kunne tjene seg noen ekstra kroner. Med Elsikkerhet føler jeg meg trygg på at jobben blir gjort ordentlig og at det ikke kommer noen ekstra utgifter underveis i arbeidet. Den prisen du avtaler på forhånd, er den prisen du betaler etter at arbeidet er gjort, sier Einseth.

Valseth sitter på kne på gulvet og presser varmekablene inn i de ferdige sporene i milliclick-platene. I løpet av kort tid har han gjort unna over halvparten av gulvet i gangen til Einseth.

Vi har en så lun og fin varme og det gjør noe med hele rommet

– Fordelen med akkurat dette systemet vi legger nå, er at det både fungerer som både lyddemping og gulvvarme i ett og samme produkt. Platene vi legger har en tykkelse på kun åtte mm, så det nye gulvet bygger kun cirka 18 mm opp fra det gamle – alt etter hvilket type gulv du velger å legge. Det gjør at det er ganske fleksibelt system og du kan lett legge det oppå det gamle gulvet ditt. Det skal heller ikke benyttes noen form for støpemasse. Etter at vi har lagt platene og lagt kablene legges det ullpapp mellom platene og parkett/laminat, forteller Geir Morten Valseth hos Elsikkerhet.

Rimeligere enn flere panelovner

Det går fort unna når varmekablene skal legges ned i platene, og i løpet av et par timer er alt unnagjort.

– En annen fordel med dette systemet er at det på mange vis skal være feilfritt, med mindre du skrur noe ned i gulvet som igjen kommer borti kablene. Er det noe som mot formodning blir feil, er det kun to steder feilen kan ligge. Enten i enden av varmekabelen, eller i starten. Det gjør at en eventuell feilsøking ikke blir så tidkrevende, sier Valseth.

Einseth har brukt samme system i gulvet på både stuen og kjøkkenet i andre etasje, og han kan ikke få fullrost det nok.

– Vi brukte Geir Morten og Elsikkerhet der også, og vi er kjempefornøyde. Vi har en så lun og fin varme og det gjør noe med hele rommet. Så tar det jo ikke noe mer strøm enn en 1.000 watts panelovn. Vi ser kun fordeler med dette, sier han.

Med elektrisk gulvvarme kan romtemperaturen senkes 1-2 grader sammenlignet med blant annet panelovner, på grunn av at varmen kommer fra gulvet og stiger oppover i rommet. Dette gir fort 10 prosent lavere strømforbruk og samtidig høy varmekomfort.

Gulvet må tåle varmen

– Med varmekabler innfelt i disse platene får man fordelt varmen i hele rommet. Det som er viktig å tenke på før du legger nytt gulv, er at du forsikrer deg om at gulvet tåler den varmepåkjenningen som kommer av bruk av varmekabler. De aller fleste produktene i dag er godkjent for slikt bruk, men du må bestandig forsikre deg om at gulvet du velger er rett type gulv, sier Valseth.

Husk at installering av varmekabler er et område som krever fagfolk og fagkunnskaper. Derfor skal montering og tilkobling av elektrisk gulvvarme alltid utføres av en registrert el-installatør.

Det er bare å ta kontakt, så kan vi sammen finne ut hvilken type gulvvarme som passer best til akkurat din bolig.


Kontakt oss

Geir Morten Valseth
Installatør og daglig leder
geir.morten@elsikkerhet.no
74 27 15 44
911 75 021

Vær energismart – spør oss om strømkutt

Vi hjelper deg med å velge energieffektive kilder som er hensiktsmessige i din bolig. Vi viser deg også ulike systemer som hjelper deg med å regulere temperaturen inne, slik at du bare bruker varmen du trenger når du trenger den. Det samme gjelder for styring av lys.

 

Råd om lyssetting

Hvis du skal få hjemmet penere og triveligere, bør du også tenke gjennom belysningen. EL-Sikkerhet kan gi deg råd om helhetlig lyssetting og strømsparende tiltak.

Det samme gjelder for oppvarming. Her hjelper vi deg med å finne energieffektive varmekilder og styringssystemer som vil kutte ned strømregningene i årene framover – så har du mer penger til interiør!

Vi har et rikt utvalg av brytere, stikkontakter, ovner og lamper i pene design som harmonerer med interiøret hjemme hos deg.

Ta kontakt, så vil vi hjelpe deg med planlegging og prosjektering før igangsettelse av arbeidet!