Rett før jul ble det bestemt at regjeringens planlagte innføring av ny nettleie er utsatt på ubestemt tid. Det kan uansett være lurt å tenke over hva du kan gjøre for å kutte ned på strømbruken.

Veldig enkelt forklart skulle i utgangspunktet alle strømkunder med et årsforbruk mindre enn 100.000 kWh fra 1. januar få ny nettleietariff. Formålet med den nye tariffen var å få oss til å bruke strøm smartere, og samtidig spare både penger og miljøet.

Nettleien for 2022 skulle bli basert på den timen i måneden hvor du bruker mest. Hvor mye strøm du bruker og ikke minst når på døgnet du bruker den – skulle også spille også inn. Med den nye nettleien ville du som forbruker betale mindre dersom du har et jevnt strømforbruk gjennom hele dagen, enn om du bruker det meste av strømmen i løpet av noen få timer på dagen.

 

Tenk på strømmen du bruker

Innføringen av den nye nettleietariffen møtte stor motstand både politisk og ikke minst ute hos oss forbrukere like før jul, og den ble derfor utsatt på ubestemt tid.

Det kan uansett være lurt for deg å tenke en ekstra gang over hvordan du bruker strømmen, og på den måten ved hjelp av enkle grep spare både strøm og penger.

Et grep du kan ta for å gjøre et innhogg på strømregningen, er å gjøre huset ditt smartere.

Vi i Elsikkerhet har satt sammen noen enkle tips til hvordan du kan få en langt hyggeligere strømregning, nå som strømmen er på sitt aller dyreste.

– Tenk smart og etabler automatiske løsninger i hjemmet ditt. Det er enkelt å etablere styringer som hjelpe til med lys og varme. Tenk på alle små spareråd. Det er den strømmen man ikke bruker som virker best, da trengs styring og automatikk, sier Geir Morten Valseth i Elsikkerhet.

I dag finnes det mange smarthus-løsninger som gjør at du får full kontroll over strømforbruket. Både lys, varme, alarm og lyd kan styres av enkle løsninger. Det å gjøre huset ditt smartere handler ikke bare om bedre komfort – men også om energisparing, sikkerhet og velferdsteknologi. Du trenger heller ikke bytte hele det elektriske anlegget, men du kan godt starte i det små – og heller utvide systemet og funksjonaliteten etter behov.

Tips til strømsparing

  • Del opp huset i ulike soner: Husk å lukk dørene mellom de ulike sonene, slik holder du på varmen i noen soner og stenger kulden inne i andre soner. For eksempel mellom gang og stue, soverom og kjøkken.
  • God inneluft: Bruk 5 minutter på stormlufting av hele boligen, i stedet for å ha et vindu på gløtt over lengre tid
  • Hold innetemperaturen på 19– 22 °C. For hver grad du senker temperaturen, kan du spare omtrent 5 prosent på strømutgiftene til oppvarming
  • Monter termostat for styring av romoppvarmingen og tidsur for å senke temperaturen om natten
  • Med tidsur kan du enkelt legge inn tidspunkt for når temperaturen skal ned og når den skal opp. Da sparer du på strømmen når du ikke er hjemme og du vil få en behagelig temperatur når du kommer hjemme.
  • Slå av lyset i rom som ikke er i bruk – innarbeid dette som vane når du forlater et rom
  • God styring av lys enten manuelt eller automatisk – gjennom sensorer og tidsinnstillinger

 

Ta kontakt, så kan vi hjelpe deg med å få kontroll over strømbruken og samtidig gjøre et kraftig innhogg på strømregninga.

 

Kontakt oss

Geir Morten Valseth
Installatør og daglig leder
geir.morten@elsikkerhet.no
74 27 15 44
911 75 021

Vær energismart – spør oss om strømkutt

Vi hjelper deg med å velge energieffektive kilder som er hensiktsmessige i din bolig. Vi viser deg også ulike systemer som hjelper deg med å regulere temperaturen inne, slik at du bare bruker varmen du trenger når du trenger den. Det samme gjelder for styring av lys.

 

Råd om lyssetting

Hvis du skal få hjemmet penere og triveligere, bør du også tenke gjennom belysningen. EL-Sikkerhet kan gi deg råd om helhetlig lyssetting og strømsparende tiltak.

Det samme gjelder for oppvarming. Her hjelper vi deg med å finne energieffektive varmekilder og styringssystemer som vil kutte ned strømregningene i årene framover – så har du mer penger til interiør!

Vi har et rikt utvalg av brytere, stikkontakter, ovner og lamper i pene design som harmonerer med interiøret hjemme hos deg.

Ta kontakt, så vil vi hjelpe deg med planlegging og prosjektering før igangsettelse av arbeidet!