Riktig lyssetting kan ha alt å si for stemningen i en bolig. Bare spør Reidun og Einar Prebensen. – Etter at vi fikk hjelp til å lyssette stua da vi pusset opp, ble atmosfæren i rommet helt forandret, sier Reidun.

Da Reidun Prebensen og ektemannen Einar skulle pusse opp stua i Fossbrenna dro de til Elsikkerhet for tips og råd om hvordan de skulle lyssette stua. Resultatet ble noe helt annet enn det de hadde sett for seg. I positiv forstand.

Elsikkerhet var serviceinnstilte og flinke. De gjorde jobben, og vel så det.

Slipper mange små lamper

– Det hele startet med at vi skulle bytte gulvet i stua. I samme slengen bestemte vi oss for å se opp i taket også, og pusse opp dette i tillegg. Her var det litt skavanker og skjevheter fra tidligere. Vi hadde noen halogenspotter som var vendt rett ned i midten av rommet, og vi var usikre på hva vi skulle gjøre. Skulle vi ha noen få spotter, og heller henge en taklampe over spisebordet, og kanskje ha noen andre lamper rundt i resten av stua? Derfor tok vi kontakt med Geir Morten Valseth og Elsikkerhet. Det angrer vi ikke på, sier Reidun Prebensen.

 

Det de tenkte skulle bli en kjapp seanse nede i butikken til Elsikkerhet i Havnegata i Namsos, ble til befaring i huset og flere råd til hvordan ekteparet skulle lyssette stuen for å få best mulig lysforhold, og samtidig vise fram stua på best mulig måte.

Nå får vi vist fram livet vårt.

– Geir Morten kom med råd og tips til hvordan vi kunne sette opp lysene som vi ikke hadde tenkt på i det hele tatt. I stedet for å ha noen spotter midt i rommet, anbefalte han å ha spotter langs veggene i hele stua. På den måten kunne vi få fram alle bildene vi har på veggene, i tillegg til at det lyser opp stua på en veldig fin måte, sier Prebensen.

Viser fram stua

De hadde i alt 18 halogenspotter, nå har de rundt 26 dimmbare LED-spotter. Lysanlegget er delt opp i flere soner som gjør at de har full kontroll over hvilke soner de ønsker å ha lys på. Og de har fått en helt annen stue enn det de hadde før.

– Bare det å bytte til LED utgjorde en veldig stor forskjell. Når vi i tillegg fikk satt opp spotter som viser fram stua på en flott måte, kunne det ikke blitt bedre, mener Prebensen.

– Det går nesten ikke an å sammenligne den gamle stua med den vi har nå. Det er mye bedre lys, og bildene av ungene som henger på veggen kommer mye bedre frem. Nå får vi vist fram livet vårt, sier Prebensen og smiler.

Kontakt oss

Geir Morten Valseth
Installatør og daglig leder
geir.morten@elsikkerhet.no
74 27 15 44
911 75 021

Vær energismart – spør oss om strømkutt

Vi hjelper deg med å velge energieffektive kilder som er hensiktsmessige i din bolig. Vi viser deg også ulike systemer som hjelper deg med å regulere temperaturen inne, slik at du bare bruker varmen du trenger når du trenger den. Det samme gjelder for styring av lys.

 

Råd om lyssetting

Hvis du skal få hjemmet penere og triveligere, bør du også tenke gjennom belysningen. EL-Sikkerhet kan gi deg råd om helhetlig lyssetting og strømsparende tiltak.

Det samme gjelder for oppvarming. Her hjelper vi deg med å finne energieffektive varmekilder og styringssystemer som vil kutte ned strømregningene i årene framover – så har du mer penger til interiør!

Vi har et rikt utvalg av brytere, stikkontakter, ovner og lamper i pene design som harmonerer med interiøret hjemme hos deg.

Ta kontakt, så vil vi hjelpe deg med planlegging og prosjektering før igangsettelse av arbeidet!