Tenker du mye på strømregninga om dagen? Du er ikke alene. Vi i El Sikkerhet kan hjelpe deg med å kutte litt ned på strømforbruket.

Vi er alle litt stressa over situasjonen når det kommer til strømforbruk og hvordan strømregninga vil se ut når den kommer i posten. Med enkle grep kan du selv ta kontrollen over strømforbruket, og spare mye stress og hodebry.

Bruker mye strøm

Vi nordmenn er blant de i verden som bruker mest strøm. I en vanlig enebolig opp mot 55 prosent av strømmen til oppvarming. Resten går til blant annet varmtvann og elektriske apparater i hjemmet. Grunnen til det er at vi i Norge – i motsetning til mange andre land – bruker elektrisitet til å varme opp hjemme.

Vi hos El Sikkerhet kan hjelpe deg med å finne fram til energisparende tiltak i ditt hjem, slik at du kan få en langt hyggeligere strømregning.

Tenk ENØK og smarthus

Hva er egentlig ENØK? Jo, ENØK – eller energiøkonomisering, som det også heter – er begrepet vi bruker om ting vi kan gjøre for å utnytte energien bedre hjemme, og hva man kan spare på det. Poenget er ikke bare å bruke så lite strøm som mulig – men også så økonomisk som mulig.

Smarthus, elektriker

Et av de mest effektive ENØK-tiltakene er å gjøre huset ditt smart. Det betyr at du monterer styringsenheter i boligen din som justerer den elektriske oppvarmingen. Ved å installere termostater eller sentrale varmestyringssystem kan energibehovet til oppvarming reduseres med nesten 25 prosent.

Fire gode grunner til å velge en smart termostat:

  • Funksjoner for økt energieffektivitet
  • Kan betjenes med smarttelefon og nettbrett
  • Innstilling av makstemperatur for å hindre unødig strømforbruk
  • Enkel installasjon – enda enklere å bruke

Produser din egen strøm

Du kan også senke strømutgiftene dine betraktelig ved å investere i et solcelleanlegg. Det er en litt kostbar investering til å begynne med, men du får det igjen på strømregninga i lang tid framover. Solenergi er et ENØK-tiltak som produserer miljøvennlig strøm og reduserer strømregningen. Som eier av et solcelleanlegg har du ditt eget kraftanlegg på taket.

Fire grunner til å velge solcelleanlegg:

  • Du får ENOVA-støtte når du begynner å produsere din egen elektrisitet
  • Solenergi produserer kortreist og fornybar energi
  • Norge har gunstige forhold for solenergi
  • Solceller er relativt enkelt å installere

Det er mange fordelene med å investere i et såkalt smarthus. Den største fordelen i disse tider er nettopp det at løsningene kan hjelpe deg med strømsparing.

Fotocelle utendørs

Det finnes også mye du kan gjøre utendørs for å spare på strømmen. Du kan spare mye ved at lysene ikke står på til alle døgnets tider. Med fotoceller, ur og bevegelsessensorer kan energiforbruket på belysningen din utendørs reduseres med rundt 50 prosent.

En bevegelsessensor tenner en eller flere lamper når den registrerer bevegelse. Dette er en praktisk løsning utendørs for å lyse opp gårdsplass og inngangsdører, men den kan også brukes innendørs. Bevegelsessensoren tenner lyset når det er mørkt og når den oppfatter bevegelse innenfor sin sone. Når området er forlatt, slukkes lyset etter innstilt tid.

Du kan også gå for et astrour. Denne løsningen finnes i mange smarthus – men fungerer i alle typer boliger. Med et astrour tennes utelyset etter lokal solnedgang og slukkes ved soloppgang etter angitt by, eller lengde- og breddegrad. Uret erstatter lysbryteren uten at du må trekke en eneste ny kabel. Ønsker du å spare enda mer strøm, kan lyset slukkes automatisk i en periode på natten.

Smarte stikkontakter

Innomhus kan du velge i mange forskjellige varianter av smarte plugger og stikkontakter
De forteller deg hvor mye strøm tilkoblede lyskilder, varmekilder og andre elektriske apparater bruker til enhver tid. Det gjør det enklere å se hvilke apparater man skal unngå å bruke når strømprisen er på sitt høyeste.

Hos El Sikkerhet kan vi faget inn til fingerspissene og vi vil gjerne hjelpe deg med å finne løsninger tilpasset deg og ditt behov.

Er det noe du lurer på rundt smarthus, strømsparing eller montering av solcelleanlegg – bare ta kontakt.

Kontakt oss

Geir Morten Valseth
Installatør og daglig leder
geir.morten@elsikkerhet.no
74 27 15 44
911 75 021

Vær energismart – spør oss om strømkutt

Vi hjelper deg med å velge energieffektive kilder som er hensiktsmessige i din bolig. Vi viser deg også ulike systemer som hjelper deg med å regulere temperaturen inne, slik at du bare bruker varmen du trenger når du trenger den. Det samme gjelder for styring av lys.

 

Råd om lyssetting

Hvis du skal få hjemmet penere og triveligere, bør du også tenke gjennom belysningen. EL-Sikkerhet kan gi deg råd om helhetlig lyssetting og strømsparende tiltak.

Det samme gjelder for oppvarming. Her hjelper vi deg med å finne energieffektive varmekilder og styringssystemer som vil kutte ned strømregningene i årene framover – så har du mer penger til interiør!

Vi har et rikt utvalg av brytere, stikkontakter, ovner og lamper i pene design som harmonerer med interiøret hjemme hos deg.

Ta kontakt, så vil vi hjelpe deg med planlegging og prosjektering før igangsettelse av arbeidet!